Winaars Gramona Amuse Wedstrijd 2020

1e DE WINAAR

New York Basement – Rotterdam

Krokante rouleau van langoustine met finger lime parels, yuzu, schuim van groene curry en sambai vinaigrette.

Erik de Kloe | Chef
Thijs Anton Hulst | Sommelier

2e

De Provenier  Schiedam

Gebakken tarbotfilet gecombineerd met langzaam gegaarde Kalfswang, shiitakes, gebrande hazelnoot, cappuccino van bospaddenstoelen, licht geraspte kumquat en Baerii kaviaar.

Marcel van Suijlekom | Chef
Astrid van den Kerkhoff | Sommelier

3e

Kook Atelier Op Oost – Oosterden

Ceviche van oester, à la minute gegaard in tiger milk, komkommer en bleekselderij. Oesterschuim met gember en gepofte quinoa.

Joram Timmerman | Chef
Shari Schuurman | Sommelier

Overige finalisten

Poterne restaurant

Paul de Graaf | Chef
Guido Colijn | Sommelier

Mainport Hotel

Misha van Zee | Chef
Susanne van Essen | Sommelier

Restaurant le VIN ‘x 

Maikel van Veen | Chef
Marieke Vennix | Sommelier

Le Sommet

Martin Philipse | Chef
Dieter Cardinael | Sommelier

Gastrobar6

Freek Broeders | Chef
Geert Toebast | Sommelier

Restaurant de Koetsier

Ayesta van Hoek | Chef
Martijn Coenen | Sommelier

Restaurant ‘t Klooster

Rik Veen | Chef
Toby Sadettan | Sommelier

Vineum

Danny Mouthaan | Chef
David van Steenderen | Sommelier