De Gramona Amuse Wedstrijd 2021

NEDERLAND

Gramona en Wijnimport J. Bart organiseren samen in 2021 de 6e editie van de Gramona Amuse Wedstrijd.

De Gramona Amuse Wedstrijd is een van de belangrijkste wijn & spijs competities van Nederland. Elk jaar doen er meer dan 60 restaurants uit heel Nederland en van elk niveau mee.

In de vakbladen en overige pers wordt er veel aandacht gegeven aan de competitie en winnaars. Van de amuses die in de finale gekookt worden foto’s genomen door de professionele food/culinair fotograaf Christian Fielden.

Elk jaar wordt een zeer deskundige jury samengesteld bestaande uit bekende chefs en sommeliers die de inzendingen beoordelen.

Ook dit jaar kan de inzender er voor kiezen of er op zijn amuse op de website gestemd kan worden door het publiek. Indien ja, dan wordt de naam van het restaurant, de omschrijving van de amuse en foto getoond op deze website. Het publiek kan dan stemmen op de amuse die hij/zij het meeste aanspreekt. De inschrijving met de meeste stemmen verdient de eerste finaleplaats.

THEMA VAN DE AMUSE

Dit jaar is het thema: ‘OUT OF THE BOX‘: na een jaar dat de restaurants boxen hebben gecreëerd mag er eindelijk weer op een bord worden gepresenteerd & out of the box worden gedacht bij het creëren van een amuse.

HOE KAN JE DEELNEMEN?

Dit jaar is de opdracht een amuse te creëren die past bij de 2015 Gramona Imperial Brut.

 • Na uw inschrijving ontvangt u bij uw volgende bestelling gratis een fles 2015 Gramona Imperial Brut om inspiratie op te doen voor een bijpassende amuse. Klik HIER voor de wijnomschrijving op de website van Gramona.
 • Door uw inschrijving wordt er een uitgebreide omschrijving en goede foto verwacht van een amuse van de deelnemer. De omschrijving van de amuse kan lang of kort zijn, maar wel zo dat de vakjury begrijpt welke ingrediënten en technieken er gebruikt zijn. En korte beschrijving van de combinatie wordt op prijs gesteld door de vakjury.
 • Elke deelnemer ontvangt na inschrijving de instructies waar de foto & omschrijving naar toe moeten worden gestuurd.
 • De deelnemers zijn vrij in de keuze van servies (bordje, glaasje, lepel, etc.) en ingrediënten.
 • De inzending moet echt een amuse zijn qua grootte, dus geen voor- of tussengerecht formaat. Deze worden door de jury uitgesloten van de wedstrijd.
 • Bij het registreren kunt u ervoor kiezen of u wel of niet wilt deelnemen aan het online stemmen. Dit heeft verder geen invloed op de voorselectie.
 • De inschrijving sluit op maandag 30 augustus 2021.

DE SELECTIE VAN DE FINALISTEN

 • De voorselectie van de 9 finalisten wordt eerst bepaald door de vakjury zonder vermelding van de namen van de deelnemers. Hierbij wordt gekeken naar de foto, de ingrediënten en de omschrijvingen van de amuse.
 • De voorzitter van de Jury, Jan van Lissum, zal daarna, indien nodig, een aantal restaurants bezoeken om de ingestuurde amuse te proeven om zo de finale selectie te maken.
 • De 10e finaleplaats wordt gegeven aan de inzending met de meeste stemmen van het publiek.
 • Alle finalisten ontvangen een tweede gratis fles 2015 Gramona Imperial Brut om de amuse indien nodig te verfijnen of bij te stellen.

FINALE

Helaas moeten wij mededelen dat de finale niet door zal gaan. Wij gaan kijken of wij de Gramona Amuse Wedstrijd in een ander deel van het jaar kunnen organiseren.

 

Indien u vragen heeft kunt u die mailen naar pr@wijnimportbart.nl of bellen met 0299 689 114

REGISTRATIE FORMULIER

NEDERLAND